Cremet cheesecake med blåbær

Blåbær-Cheesecake.

  • Bund
  • 215 g. Mandler uden skind
  • 2 Spsk. Sukker
  • 2 Spsk. Usaltet smør, smeltet
  • Fyld
  • 450 g. Flødeost, ved stuetemperatur
  • 450 g. Mascarpone ost, ved stuetemperatur
  • 270 g. Sukker.
  • 1 Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 1 Stang vanilje
  • 4 Store æg
  • Topping
  • 4 Spsk. Sukker
  • 2 Spsk. vand
  • 300 g. Driscoll’s Blåbær

1 time og 50 minutter | 16 Portioner | dessert

Blueberry
Opskrift på Cheesecake med mascarpone og blåbær
Blueberry

Prøv denne lækre og cremede cheesecake med blåbær og vanilje. Bunden laves af mandler, og er derfor glutenfri. Den cremede flødeost og mascarpone giver en sofistikeret smag, og passer perfekt sammen med søde og saftige blåbær.

Fremgangsmåde

Bund

FORVARM ovnen til 175°C.
SMØR eller sprøjt en springform med olie.
LÆG de skindfri mandler i en skål til en food processor.
TILFØJ 2 Spsk. sukker.
MIKS indtil mandlerne er hakket fint.
TILFØJ 2 Spsk. smeltet smør.
MIKS indtil ingredienserne er blandet godt sammen.
PRES blandingen ned i bunden af din springform.
BAG indtil bunden er gylden og sat – cirka 15 minutter.
LAD bunden køle helt af.

Fyld

REDUCER ovnens temperatur til 150°C.
PAK springformen helt ind i tre lag sølvpapir.
KOG vand i en stor gryde.
HÆLD flødeost i en skål til en elpisker.
MIKS ved lav styrke indtil flødeosten er jævn. SKRAB siderne ned.
TILFØJ mascarpone.
MIKS ved lav styrke indtil blandingen er lind og jævn. SKRAB siderne ned.
TILFØJ 270 g. sukker.
MIKS ved lav styrke indtil blandingen er lind og jævn. SKRAB siderne ned.
TILFØJ vanilje fra 1 vaniljestang og 1 tsk. vaniljeekstrakt.
MIKS ved lav styrke indtil blandingen er lind og jævn. SKRAB siderne ned.
TILFØJ 4 store æg – et ad gangen, og PISK ved lav styrke.
HÆLD fyldet over den afkølede bund.
STIL springformen på en bageplade.
STIL bagepladen i ovnen.
FYLD kogende vand i bunden af bagepladen, halvvejs op af siderne på springformen. Du har pakket formen ind så vandet ikke trænger igennem.
BAG i 1½ time eller indtil siderne er sat og midten er let blød.
FJERN forsigtigt bagepladen fra ovnen.
FJERN forsigtigt springformen fra bagepladen.
LAD din cheesecake køle helt af på en rist.
KØL din cheesekage af natten over eller i 4-6 timer i køleskabet.

Topping

HÆLD 4 spsk. sukker i en mellemstor kasserolle.
TILFØJ 2 spsk. vand.
LAD sukker og vand SIMRE indtil sukkeret et opløst.
SKRU ned for varmen.
TILFØJ 300 g. blåbær.
LAD blandingen varme op mens du rører rundt, så blåbærrenes saft frigives – cirka 5 minutter.
LAD din topping køle let af.
SMØR topping henover din afkølede cheesecake.
SERVERES med det samme, eller opbevares i køleskabet i et par dage.
 

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.