Opskrift på blåbærsaltet karamel-tærte

Opskrift på blåbærsaltet karamel-tærte

  • 170 g saltet karamelsauce, ved stuetemperatur
  • 4 pakker (a 340 g) Driscoll's blåbær
  • 110 g stødt melis
  • 3 spsk appelsinsaft
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 1/8 tsk stødt muskatnød
  • 1/4 kop instant tapioka
  • 1 tsk karamelekstrakt
  • 1/2 spsk. groft havsalt
  • 375 g hvedemel
  • 110 g stødt melis
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g smør, frosset
  • 1 pakke (85 g) flødeost, ved stuetemperatur
  • 1/3 kop plus 2 spsk fed piskefløde, 40-42 %
  • 1 1/2 tsk karamelekstrakt

Forberedelsestid:
 20 minutter
 | Tilberedningstid:
 55 minutter plus 30 minutter tid til afkøling
 | 12 | andre opskrifter

Blueberry
Blueberry

Det bliver ikke bedre end Driscoll's blåbærtærte med saltet karamel i en støbejernspande.

Fremgangsmåde

• Forvarm ovnen til 190 grader C. Beklæd en bageplade med pergamentpapir; sæt den til side.

• Bland blåbær, sukker, appelsinsaft, karamelekstrakt, kanel, muskatnød og tapioka i en mellemstor gryde ved middel til lav varme. Rør forsigtigt rundt og kog i 8 minutter, eller indtil blandingen er blød og mør. Hæld blåbærblandingen over i en let smurt 26 cm jernpande (madlavningsspray virker fint). Sæt til side.

• Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål og bland det hele grundigt. Ælt smørret deri med 2 gafler eller en dejskærer, indtil blandingen ligner grove krummer. Ælt flødeosten i med fingrene, indtil det er samlet. Pisk fløde og karamelekstrakt sammen i en lille skål, og tilsæt det til melblandingen. Bland igen med fingrene, indtil dejen samler sig. Læg dejen på pergamentpapir, og rul den ud til en rund plade, ca. 1,25 cm tyk (hvis dejen er for klistret, kan du drysse mel på overfladen). Udstik ca. 12-14 stykker ved hjælp af en rund udstikker, ca. 7,5 cm, læg og pres de runde stykker over blåbærblandingen. For et smartere layout kan du skære ca. 10 stjerner ud med en 4 cm stjerneskærer og ca. 7 stjerner med en 7,5 cm stjerneskærer, placere og trykke stjernerne, så de overlapper hinanden oven på blåbærblandingen.

• Læg jernpanden på den beklædte bageplade. Læg et stykke pergamentpapir over bradepanden og bag i 45 minutter, så blåbærrene bobler. Fjern pergamentpapiret, og bag i yderligere 10 minutter. Scones skal være gyldne og brune.

• Sæt jernpanden på en rist; lad den køle let af, ca. 30 minutter. Som prikken over i'et bruger du en ske og drypper den saltede karamel over tærten og drysser med lidt havsalt. Alternativt kan det serveres med vaniljeis. Det kan opbevares i køleskabet i 2 dage.

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.