Rucola-salat med bær og vinaigrette med gurkemeje og appelsin

Rucola-salat med bær og vinaigrette med gurkemeje og appelsin

  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. hakket hvidløg
  • 6 spsk. rapsolie
  • Salt og peber efter smag
  • 1/2 stor appelsin, skrællet og udskåret
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-1/2 tsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. honning
  • 200 gram frisk rucola
  • 150 gram Driscoll's blåbær
  • 150 gram Driscoll's hindbær
  • 100 gram blød gedeost
  • 130 gram kandiserede pekannødder (se opskriften ovenfor)
  • Vinaigrette med balsamico og appelsin (se opskriften ovenfor)
  • 1 450 gram hele pekannødder
  • 120 gram flormelis
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. honning
  • 1-1/2 tsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 æggehvider

Forberedelsestid: 10 minutter
 | Tilberedningstid: 20 til 25 minutter
 | 4 | andre opskrifter

Blueberry
Blueberry

Lav en let salat med kraftige smage og top den med søde bær som en fantastisk forret. Kontrasten mellem de søde pekannødder og den syrlige vinaigrette er et fantastisk par med peberfrugt og søde blåbær og hindbær. Lav evt. kandiserede pekannødder og vinaigrette i forvejen, hvis du har lyst.

Fremgangsmåde

Kandiserede pekannødder

1. Forvarm ovnen til 300 grader.

2. Pisk æggehvider, sukker, kanel og cayennepeber sammen i en skål. Pisk, indtil det er skummende, og læg derefter pekannødder i æggehvideblandingen, og bland dem rigeligt. Læg bagepapir eller aluminiumsfolie på en bageplade. Spray eller smør pladen med olie, og fordel derefter pekannødderne jævnt på pladen. Drys med salt, og bag dem i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune, og vend dem i ovnen hvert 5. minut. Afkøl dem i 1 time, og opbevar dem i en plast- eller glasbeholder, indtil de skal bruges. (Bemærk: Disse er fantastiske i julen og er altid en god snack)

Vinaigrette med gurkemeje og appelsin

1. Kom alle ingredienser undtagen olie i en blender. Blend på medium hastighed i 10-15 sekunder, indtil alle ingredienser er blandet. Dryp langsomt olivenolie i med blenderen i gang. Krydr med salt og peber. Opbevares i en glas- eller plastbeholder i køleskab, indtil den skal bruges.

Salat

1. Fordel rucolaen på 4 salattallerkener. Læg blåbær og hindbær på toppen af rucolaen. Smuldr derefter gedeost og pekannødder over salaten, dryp med vinaigrette, og server straks.

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.