Bananbrød med hindbær og blåbær

Bananbrød med hindbær og blåbær

  • 125 g fuldkornshvedebærmel
  • 95 g almindeligt mel
  • 30 g malede hørfrø (hørfrømel)
  • 12 g bagepulver
  • 2,5 ml natriumbikarbonat
  • 1,5 g salt
  • 1 pakke (170 g) Driscoll's hindbær
  • 1 pakke (170 g) Driscoll's blåbær
  • 350 g modne mosede bananer (ca. 3)
  • 150 g sammenpresset brunt sukker
  • 55 g smeltet smør
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 2 store æg

15 minutter, 1 time + afkøling | 12 portioner | morgenmad

Raspberry
Bananbrød med hindbær og solbær
Raspberry

Dette sunde bananbrød bagt med fuldkornshvedebærmel og hørfrø ser flot ud, når det er skåret i skiver, takket været de højrøde hindbær og solbær, som er æltet med i dejen. Kontrasten mellem den søde banasmag og de syrlige bær er en spændende overraskelse.

Fremgangsmåde

Foropvarm ovnen til 175°C. Smør en brødform på 23x13 cm.

Bland fuldkornshvedebærmel, mel, hørfrø, bagepulver, natriumkarbonat og salt i en mellemstor skål. Fjern 2 spsk. af melblandingen, og vend den rundt med hindbær og blåbær i en separat skål. Rør bananer, brunt sukker, smør, æg og vanilje sammen i en stor skål. Tilsæt melblandingen til bananblandingen og rør, indtil massen er jævn. Vend forsigtigt hindbær og solbær i dejen, til de er jævnt fordelt. Hæld dejen i brødformen.

Bages i ca. 1 time, eller indtil overfladen er gyldenbrun, og der ikke længere hænger ubagt dej ved en tandstikker, som stikkes ned midt i brødet. Lad brødet afkøle i bageformen i 20 min. Fjern brødet fra bageformen, og lad det afkøle helt på en bagerist, før det skæres i skiver.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.