brombær kage

Brombær kage

  • 50 g hvid chokolade
  • 40 g fløde
  • 40 g Driscoll’s brombær purée (blend ca 80 g Driscoll’s brombær og kernerne siet fra)
  • 3 cm og 4 cm halvkugle silikoneform
  • 1,5 husblas
  • 125 g Driscoll’s brombær
  • 50 g sukker
  • 20 g citronsaft
  • 1/2 tsk vanilje pasta
  • 125 g fløde
  • 18 cm kagering
  • 200 g havregrynskiks
  • 1 spsk kakaopulver
  • 100 g smør

2 | 6-8 | desserter

Blackberry
Blackberry

En frisk og lækker brombær kage med en sprød chokolade havregrynskikse bund, brombær creme og brombærmousse. En fantastisk smagskombination fyldt med brombærsmag.

Opskriften kommer fra @juliemarieeats

 

Fremgangsmåde

BROMBÆR CREME

Blend brombærene, si kernerne fra og udvej 40 g brombærpurée.

Smelt den hvide chokoIade. I en lille gryde opvarm fløden til den begynder at boble i kanten af gryden. Hæld fløden over den hvide chokolade og rør det sammen. Derefter tilføj brombær puréen og stavblend cremen sammen, så den får en smuk blank overflade. Tilføj et stykke husholdningsfilm hen over cremen, så det rører overfladen af cremen, og stil den i køleskabet i 5-6 timer eller gerne natten over.

 

BROMBÆRMOUSSE

Udblød husblassen i kold vand.

Blend Driscoll’s brombærene og si kernerne fra. Kom brombærpuréen i en lille gryde med sukker, citronsaft og vanilje pasta. Lad det koge sammen til sukkeret er smeltet og det begynder at simre. Tag gryden af varmen, og pres det overskydende vand af husblassen og rør det i brombærpuréen, indtil det er samlet.

Lad brombærpuréen køle af på køkkenbordet, indtil det når en temperatur mellem 29-30ºC.

Pisk fløden til en let flødeskum. Tilsæt brombærpuréen til flødeskummen af 3 omgange og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Kom brombærmoussen i en sprøjtepose og fordel moussen i en 3 cm og 4 cm halvkugle silikoneform.

Stil dem på frys i 4 timer eller natten over.

 

HAVREGRYNSKIKSEBUND

Tilføj havregrynskiksene til en frysepose og knus fint med f.eks. en kagerulle.

Derefter hæld det op i en skål og rør kakaopulveret i.

Smelt smørret og vend det sammen med de knuste havregrynskiks og kakaopulver.

Hæld havregrynskiksene i en 18 cm kagering og jævn den ud med bunden af et glas.

Sæt den på frys i 20-30 min så det bliver helt kold eller natten over.

 

SAMLING

Stil havregrynskiksebunden på et serveringsfad og fordel brombærmousse halvkuglerne på bunden. Lad der være lidt plads rundt omkring på bunden til brombær cremen og friske Driscoll’s brombær. Lad mousse halvkuglerne tø op på bunden i køleskabet i 1-2 timer. Når du er klar til servering, pisk brombær cremen op til stive toppe og kom den i en sprøjtepose med et lille rundt tyl. Sprøjt cremen rundt omkring kagen og afslut med at dekorere med Driscoll’s brombær og spiselige blomster.

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.