Brombærsalat med grillede rejer

Brombærsalat med grillede rejer

  • 100ml Plus 2 Spsk. extra virgin olive oil
  • 60ml Champagne eddike
  • 1 Spsk. revet citronskal
  • 250g Salatmix
  • 125g Driscoll's Brombær
  • 4 Cedar planker (6-inch)
  • 16 Store rejer prawns, rensede (16-20 eller ½ kg)
  • 16 Små lilla kartofler
  • 2 Navel appelsiner
  • 1 Fennikel, renset
  • 1 Skalotteløg, skåret i tynde skiver

30 min | 4 Portioner | andre opskrifter

Blackberry
Blackberry

I den her lækre opskrift kombineres syrlige rejer med fennikel og kartoffel på en frisk brombærsalat. Cedar giver maden en diskret røget smag mens det tilberedes.

Fremgangsmåde

  • Lad plankerne ligge i blød i koldt vand i 10-20 minutter. Tilbered rejerne i 8-10 minutter eller indtil de er klare/blanke.
  • Kog kartoflerne og hæld vandet fra. Skær kartoflerne i halve, og sæt dem til side. Skræl appelsinerne, og skær dem ud i både, og saml 3 spsk. appelsinjuice. Pisk appelsinjuice, olie og eddike. Smag til med salt og peber.
  • Bland rejer, 2 spsk. olie, fennikel, skalotteløg og citronskal i en stor skål. Smag til med salt og peber.
  • Læg rejerne under fennikel-blandingen i et lag på plankerne, og fordel rejer og fennikel jævnt. Grill ved medium varme indtil rejerne er færdige og plankerne er forkullede. Dryp hver planke med 1 tsk.  vinaigrette før du fjerner dem fra grillen.
  • Vend salaten med vinaigrette, og vend forsigtigt brombær, kartofler, appelsinbåde og ekstra vinaigrette i. Del salaten på fire tallerkener. Lad rejer og fennikel glide over på salaten og server umiddelbart herefter.
     
Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.