This recipe is the world’s best filled Danish æbleskiver. This æbleskiver recipe is the one my mom - Frederikke Wærrens - makes for me and my family every year during Christmas. They are the best. They are light and fluffy, and the dough is not too sugary sweet, which is also why these æbleskiver can easily be filled with something sweet. Here I’ve filled the æbleskiver with raspberry jam and blackberry jam.
Fremgangsmåde
Opskrift af Frederikke Wærens
Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, sukker og salt.
Pisk dejen godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk igen.
Lige inden du skal bage æbleskiverne røres natron ud i lidt kærnemælk og blandes i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen op i en kande, så er den nem at styre, når du skal hælde den i æbleskivepanden.
Varm æbleskivepanden op. Panden skal være godt varm, men ikke så varm at æbleskiverne bliver for mørke, inden du når at vende dem første gang. Lidt over middel varme plejer at passe.
Kom en lille klat svinefedt eller smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom dej i hvert hul, kun næsten til kanten, da den hæver. Kom hindbær- eller brombær-fyld i (ikke for meget).
Vend æbleskiverne med en stegegaffel eller en strikkepind, når de er lysebrune. Æbleskiverne skal bages på alle sider. Første gang du vender dem, skal de vendes ”på hovedet”, så siden med den rå dej vendes ned i hullet.
Tag dem af panden, når de er gennembagt – prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på et fad med køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt.
Hindbær eller brombærsyltetøj fremgangsmåde
Kom bærrene op i en gryde med syltesukker, vand og citronsaft. Lad det koge langsomt op under omrøring til sukkeret er opløst og lad bærrene koge i ca. 10 min. indtil bærrene er kogt let ud. Skold ca. 2 syltetøjsglas og hæld syltetøjet på glassene. Luk lågene tæt.
Serveres lune med flormelis på. Velbekomme!