Eton Mess med Jordbær og Basilikum

Eton Mess med Jordbær og Basilikum

  • 400 gram Driscoll’s Jordbær, pynede og skåret i kvarte
  • 155 gram + 2 Spsk. Sukker, delt
  • Saft og revet skal fra en citron.
  • 180 gram Fløde
  • 1 Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 10 gram Basilikum, chiffonade*
  • 16 færdigkøbte marengs, i krummer
  • *Læg alle blade ovenpå hinanden, rul dem tæt sammen, og snit dem her efter i lange strimler horisontalt.

10 min + 30 min | 4 Portioner | desserter

Strawberry
Eton Mess med Jordbær og Basilikum
Strawberry

Eton mess er en traditionel engelsk dessert, som består af en tyk creme og bløde marengs. Eton mess serveres typisk med jordbær til, men hvad med at tilføje et ekstra lille twist af basilikum?

Fremgangsmåde


Forberedelsestid: 10 minutter + tid til at køle

Læg jordbærrene i en stor skål.
Tilføj 155 gram sukker samt citronsaft og revet citronskal.
Rør rundt for at dække jordbærrene helt til med sukker og citron.
Lad jordbærrene hvile i 30 minutter, eller indtil blandingen begynder at blive til sirup.
Hæld 180 gram fløde i et sylteglas.
Tilføj de sidste to spsk. sukker og 1 tsk. vanilje.
Luk låget tæt til.
Ryst glasset grundigt i cirka 2 minutter, eller indtil cremen er tyk og let pisket.
Rør 10 gram basilikum i jordbærrene.
Fordel flødecremen i 4 halv-liters glas.
Fordel marengskrummer i dine glas.
Fordel jordbærrene i dine glas.
Lad desserten hvile i køleskabet i 30 minutter før den serveres.

Leafs Strawberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.