Hindbærtarteletter

Hindbær-tarteletter

  • 125 g hindbær
  • 1 g NH-pektin
  • 45 g sukker
  • 5 g citronsaft
  • 120 g smør
  • 90 g flormelis
  • 15 g malede mandler
  • 1 g salt
  • 77 g æg
  • 125 g mel (fortrinsvis T55)
  • 1 tsk majsstivelse
  • 50 g malede mandler
  • 115 g vand
  • 15 g citronsaft
  • 2 g pektin

12 timer | 6 tarteletter | desserter

Raspberry
Hindbærtarteletter
Raspberry

En smuk forårsopskrift: dej, mandelcreme, hindbærconfiture og friske hindbær: en lækkerbisken! @gourmandises_friandises

Fremgangsmåde

Hindbærconfituren (dagen før):

125 g hindbær

1 g NH-pektin

5 g sukker

5 g citronsaft

Kom hindbærrene med halvdelen af sukkeret i en gryde, og kog dem ved svag varme under omrøring, indtil du får en kompot. Tilsæt resten af sukkeret blandet med pektin, bring blandingen i kog, og rør rundt i 2 minutter. Tilsæt citronsaften. Hæld det i silikoneforme på 4 cm, halvkugler, og lad dem stå i fryseren natten over.

 

Dejen:

70 g smør

40 g flormelis

15 g malede mandler

1 g salt

27 g æg

125 g mel (fortrinsvis T55)

Bland flormelis med de malede mandler og smørret, så det får en cremet konsistens. Tilsæt æggene, derefter salt og til sidst melet. Bland dejen uden at det bliver for hårdt, og fordel den mellem 2 ark bagepapir. Stil den i køleskabet i 30 minutter. Skær cirkler ud, og læg tarteletterne med en diameter på 8 cm ud. Lad dem hvile i køleskabet i 2 timer (eller 30 min. i fryseren). Forbag dem derefter i 12 minutter i en forvarmet ovn ved 170 °C på en rist med et bageunderlag (silpain). Lad tarteletterne køle af i 5 minutter. Hæld mandelcremen i en lomme, pynt bundene af dejen, og sæt den tilbage i ovnen i 15 minutter. Lad den køle af.

 

Mandelcremen:

50 g smør

50 g flormelis

1 tsk majsstivelse

50 g malede mandler

50 g æg

Pisk smørret i en skål, og tilsæt derefter flormelis, majsstivelse og mandler. Tilsæt æggene gradvist. Stil den på køl.

 

Toppingen:

115 g vand

15 g citronsaft

40 g sukker

2 g pektin

Varm citronsaft, vand og halvdelen af sukkeret op i en gryde. Drys den anden halvdel af sukkeret og pektin over blandingen under omrøring. Bring det i kog, og sæt det til side.

 

Anretning:

Tag de halve kugle af confiture ud af formen, og glasér dem på en rist og hæld den meget varme topping over. Læg den direkte på mandelcremen i midten. Pynt hele vejen rundt med friske hindbær skåret i to og mynteblade.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.