En smuk forårsopskrift: dej, mandelcreme, hindbærconfiture og friske hindbær: en lækkerbisken! @gourmandises_friandises
Fremgangsmåde
Hindbærconfituren (dagen før):
125 g hindbær
1 g NH-pektin
5 g sukker
5 g citronsaft
Kom hindbærrene med halvdelen af sukkeret i en gryde, og kog dem ved svag varme under omrøring, indtil du får en kompot. Tilsæt resten af sukkeret blandet med pektin, bring blandingen i kog, og rør rundt i 2 minutter. Tilsæt citronsaften. Hæld det i silikoneforme på 4 cm, halvkugler, og lad dem stå i fryseren natten over.
Dejen:
70 g smør
40 g flormelis
15 g malede mandler
1 g salt
27 g æg
125 g mel (fortrinsvis T55)
Bland flormelis med de malede mandler og smørret, så det får en cremet konsistens. Tilsæt æggene, derefter salt og til sidst melet. Bland dejen uden at det bliver for hårdt, og fordel den mellem 2 ark bagepapir. Stil den i køleskabet i 30 minutter. Skær cirkler ud, og læg tarteletterne med en diameter på 8 cm ud. Lad dem hvile i køleskabet i 2 timer (eller 30 min. i fryseren). Forbag dem derefter i 12 minutter i en forvarmet ovn ved 170 °C på en rist med et bageunderlag (silpain). Lad tarteletterne køle af i 5 minutter. Hæld mandelcremen i en lomme, pynt bundene af dejen, og sæt den tilbage i ovnen i 15 minutter. Lad den køle af.
Mandelcremen:
50 g smør
50 g flormelis
1 tsk majsstivelse
50 g malede mandler
50 g æg
Pisk smørret i en skål, og tilsæt derefter flormelis, majsstivelse og mandler. Tilsæt æggene gradvist. Stil den på køl.
Toppingen:
115 g vand
15 g citronsaft
40 g sukker
2 g pektin
Varm citronsaft, vand og halvdelen af sukkeret op i en gryde. Drys den anden halvdel af sukkeret og pektin over blandingen under omrøring. Bring det i kog, og sæt det til side.
Anretning:
Tag de halve kugle af confiture ud af formen, og glasér dem på en rist og hæld den meget varme topping over. Læg den direkte på mandelcremen i midten. Pynt hele vejen rundt med friske hindbær skåret i to og mynteblade.