Højrebs Burgere med Krydret Bær Ketchup

Højrebs Burgere med Krydret Bær Ketchup

  • HØJREBS BURGERE
  • 1 1/4 Tsk. salt
  • 1/2 Spk. Friskkværnet sort peber
  • 6 burgerboller med lavt kalorieindhold
  • 6 blade af grøn salat
  • 750 gram hakket højreb (fedtfattigt)
  • KRYDRET BÆR KETCHUP
  • 2 Tsk. vegetabilsk olie
  • 85 gram Driscoll's Blålbær
  • 85 gram Driscoll's Hindbær
  • 2 Spk. balsamicoeddike
  • 1 Spk. brunt sukker
  • 1/4 Spk. salt
  • 750 gram hakket højreb
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 serrano eller jalapeno chili, hakket uden kerner
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Et drys stødt kanel, stødt ingefær, stødt nellike og finthakket stærk rød peber

25 min | 6 burgere | andre opskrifter

Raspberry
Højrebs Burgere med Krydret Bær Ketchup
Raspberry

Alle elsker burgere, men vi elsker ikke at de kan være usunde. Hemmeligheden er at bruge hakket højreb, grillet ved lav til mellem varme for at holde kødet saftigt. Den friske bær ketchup, en lækker blanding af søde og krydrede smage, er den perfekte dressing. Disse burgere er ekstra lækre serveret med pomfritter af søde kartofler til.

Fremgangsmåde

Krydret Bær Ketchup

Varm olien i en lille kasserolle over lav til medium varme. Tilføj løg og læg låget på. Rør rundt indtil løgene er gyldne – omkring 4 minutter. Tilføj chili og hvidløg, og kog videre indtil det dufter – omkring 1 minut. Tilføj blåbær og hindbær, eddike, brunt sukker, salt og krydderier. Lad blandingen simre over medium varme indtil den tykner og der kommer store bobler – omkring 5 minutter. Lad blandingen køle ned og blend den til en puré.  

Højrebs Burgere

Forbered en udendørsgrill til mellem-varme. Ved en gasgrill kan du forvarme på høj temperatur, og justere til medium varme (omkring 230 grader). Ved en kulgrill kan du lade kullene brænde i omkring 15 minutter indtil kullene er hvide på overfladen, og du kan holde hånden lige over risten i omkring 3 sekunder. 
Form hakket højreb til seks bøffer, hver med en diameter på 8 cm. Lav en fordybning på omkring 2,5 cm i hver bøf for at undgå at de skrumper. Drys hver side med salt og peber. Lad bøfferne stå ved stuetemperatur mens du forbereder grillen, men ikke længere end 45 minutter. 
Pensl risten med olie. Læg bøfferne på, og luk for låget. Efter omkring 6 minutter, eller halvvejs, vender du bøfferne. Det sidste minut kan du lægge burgerbollerne på grillen og riste dem. 
Læg hver bøf på en bolle med 2 spk. Krydret Bær Ketchup og et salatblad. Server burgeren varm med resten af bærrene.
 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.