Jordbær Shortcake med Appelsinflødeskum

Jordbær Shortcake med Appelsinflødeskum

  • Shortcakes
  • 320 gram Hvedemel
  • 100 gram (plus 2 tsk.) Rørsukker
  • 2 Tsk. Bagepulver
  • ¼ Tsk. Stødt kanel
  • ¼ Tsk. Salt
  • 8 Spsk. Koldt usaltet smør i små stykker
  • 200 ml (plus 2 Spsk) kærnemæl
  • 1 Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 1 Stor æggeblomme
  • Fyld
  • 800 gram Driscoll Jordbær
  • 3 Tsk. Rørsukker
  • 350 gram Fløde, nedkølet
  • 65 gram Flormelis
  • 2 Tsk. Revet appelsinskal
  • Strimler af appelsinskal til pynt (valgfrit)

20 + 14 minutter | 8 portioner | fester og helligdage | desserter

Strawberry
Jordbær Shortcake med Appelsinflødeskum
Strawberry

Vores klassiske jordbær shortcake med appelsinflødeskum er altid et sikkert hit. En mild Shortcake fyldt med søde bær og luftigt hjemmelavet flødeskum. Denne opskrift må du bare prøve.

Fremgangsmåde

Shortcakes

Varm oven op til  220°C. Beklæd en bageplade med pergament papir. Bland mel, 100 gram rørsukker, bagepulver, kanel og salt i en mellemstor skål. Bland smøren ind i melblandingen med en blender eller 2 knive indtil dejen kan smuldre. Sæt melblandingen til side. Pisk 200 ml. kærnemælk, æggeblomme og vaniljeekstrakt i en mellemstor skål. Hæld kærnemælksblandingen over i melblandingen så den bliver fugtig. Læg dejen ud på et meldrysset bord. Ælt forsigtigt dejen 4-5 gange med mel på hænderne. Slå dejen sammen til en rund flade, omtrent 2 cm. tyk. Skær dejen ud i 8 shortcakes med en kiksskærer på 7-8 cm. Saml resterne sammen. Overfør shortcakes til bagepladen. Bag i 12-14 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Køl kagerne ned i 20 minutter. Skær kagerne op horisontalt med en takket kniv. Pyn og snit 15 jordbær. Vend jordbærrene med 2 tsk. sukker. Sæt de hakkede jordbær til side. Pisk fløde, flormelis og appelsinskal med en mikser indtil det bliver til skum. Sæt flødeskummen på køl indtil du er klar. Anret dine shortcakebunde på otte tallerkener. Smør hver shortcake med 2 tsk. flødeskum. Pyn og halver 20 jordbær på langs. Arranger 5 halve jordbær på flødeskummen. Drys hakkede jordbær ovenover de halverede jordbær. Smør endnu 2 tsk. flødeskum over desserten. Anret shortcaketoppene ovenpå. Anret endnu 1 tsk. flødeskum ovenpå desserten. Pyn 8 jordbær. Snit jordbærrene på langs i skiver på omtrent en halv cm. Arranger hver dessert med 2-3 skiver på hver. Pynt med appelsinskal. Anret 5 halve jordbær på hver tallerken rundt om dine shortcakes. Server med det samme eller sæt på køl.

Leafs Strawberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.