Jordbærjulemænd

Jordbærjulemænd

  • 175 gram semi-søde chokoladeknapper
  • 50 gram fintrevet kokos
  • 225 gram flødeost
  • 1/2 Tsk. vaniljeekstrakt
  • 275 gram flormelis
  • 12 Chokolade cookies/småkager
  • 12 store Driscoll's Jordbær
  • 24 Driscoll's Blåbær
  • 24 mini semi-søde chokoladeknapper
  • 12 mini hvide chokoladeknapper

30 min | 12 Portioner | morgenmad | vinter | børnehjørnet | jul

Strawberry
Opskrift til jordbærjulemænd
Strawberry

HoHoHo! Glædelig jul. Juletiden bliver ikke meget sødere end disse nuttede jordbærjulemænd med glasur af flødeost. De kan bestemt få alle til at smile hele julen.

Fremgangsmåde

  • Hæld flormelis i en mellemstor skål.
  • Tilføj flødeost og vanilje.
  • Pisk med en elektrisk håndmixer for at få en tyk glasur, og tilføj mere flormelis om nødvendigt for at tykne.
  • Overfør glasuren til en sprøjtepose med et stort rundt mundstykke.
  • Du kan også anvende en almindelig plastikpose, hvor du klipper hjørnet af.
  • Lad glasuren køle i køleskabet i 10-15 minutter indtil den er fast.
  • Pyn jordbærrene.
  • Udhul forsigtigt bærrene med en lille kniv.
  • Skær toppen af bærrene (1/3), og læg dem til side, så du kan lave nissehuer af dem.
  • Læg dine cookies på et fad i et enkelt lag, eller enkeltvis på desserttallerkener. 
  • Hæld de store chokoladeknapper i en skål, som kan gå i mikrobølgeovnen.
  • Varm chokoladeknapperne i mikrobølgeovnen ved lav styrke i 10-15 sekunder.
  • Rør rundt i chokoladen.
  • Gentag de to foregående trin indtil chokoladen er smeltet og jævn.
  • Dyp den tykke ende af jordbærrene i smeltet chokolade.
  • Læg jordbærrene enkeltvis på hver sin cookie med chokoladen nedad.
  • Dyp to blåbær halvvejs i den smeltede chokolade.
  • Placer blåbærrene på din cookie, så de er julemandens støvler.
  • Sprøjt glasur på toppen af jordbærret for at skabe hovedet.
  • Sprøjt glasur på forsiden for at skabe julemandens skæg.
  • Pres kokosflager på skægget.
  • Pres en hvid chokoladeknap på ansigtet for at skabe næsen.
  • Pres to små semi-søde chokoladeknapper på ansigtet for at skabe øjnene.
  • Sprøjt glasur rundt om de toppe du før skar af jordbærret, så det ligner en nissehue.
  • Tryk kokosflager på nissehuens kant.
  • Placer nissehuen på julemandens hoved.
  • Sprøjt en lille smule glasur øverst på nissehuen.
  • Drys hatten med kokosflager.
  • Brug eventuelt en tandstik til at fikse de små detaljer hvis det er nødvendigt.
  • Lad julemændene stå på køl.
  • Gentag foregående trin for at lave 12 jordbærjulemænd.
  • Kan serveres med det samme, eller stil i køleskabet indtil de skal spises.
     
Leafs Strawberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.