Julepavlova

Julepavlova

  • 4 æggehvider
  • 225 g finkornet sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • En knivspids salt
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 20 g majsstivelse
  • 2 gelatineplader
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl fløde (pisket)

Forberedelsestid: 30 minutter | Tilberedningstid: 1 time og 30 minutter | 10-12 | desserter

Raspberry
Raspberry

Denne smukke julepavlova er den perfekte dessert til at dele med familie og venner efter en tung julemiddag. Den sprøde og lette marengs er toppet med en lækker diplomatcreme med vaniljesmag og masser af friske bær. Den perfekte måde at afslutte et godt måltid på.

Fremgangsmåde

MARENGSKRANS:

Start med at adskille æggehviderne, og kom dem i en røremaskine (start med at rense alt udstyr med citron. Syren fra citronen fjerner alle spor af fedt, og fedt er marengsens værste fjende!)

Pisk æggehviderne til bløde toppe. Tilsæt sukker, lidt efter lidt. Når halvdelen af sukkeret er pisket i, tilsættes hvidvinseddike og salt. Rør derefter resten af sukkeret i, indtil du har en stiv og skinnende marengs.

Dæk en bageplade med bagepapir. Tegn en krans af 6 cirkler (hver med en diameter på 10 cm). Vend papiret, og sprøjt marengsen ud i et fint mønster i cirklerne. Vi brugte spids 6B fra Wilton.

Bages ved 100 grader i 1,5 time (eller hvis du, som os, ønsker en helt hvid og sprød marengs, bages den ved 85 grader i 6 timer). Sluk for ovnen og lad marengsen stå i ovnen, indtil den er kølet helt af.

 

DIPLOMATCREME:

Læg to gelatineplader i rigeligt koldt vand. Hæld mælk og fløde i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom frøene og bønnerne i mælkeblandingen, og bring den langsomt i kog. Stil gryden til side, når blandingen er lige under kogepunktet.

Pisk æggeblommer og majsstivelse i en skål. Pisk hele tiden, mens du hælder den varme mælk over blandingen. Når du er færdig, hældes det hele tilbage i gryden.  Bring blandingen i kog under konstant omrøring, indtil cremen bliver tyk.

Husk, at konditorcremen skal koge, indtil den er boblende og tyk. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke overdriver det. Hvis du ikke kontrollerer varmen og rører konstant, kan fløden blive til røræg.

Tag fløden af varmen. Tilsæt derefter gelatinepladerne efter at have presset vandet fra dem. Rør godt rundt, indtil gelatinen er smeltet. Smag til med en knivspids salt. Si den varme fløde gennem en sigte og over i en bred skål.  Dæk konditorcremen til med plastfolie. Stil den på køl i mindst 2-3 timer.

Pisk fløden til en blød top. Begynd med at piske ca. 1/3 af piskefløden i konditorcremen, indtil det hele er blandet. Tilsæt derefter forsigtigt resten af flødeskummet. Lad den køle af i en time, før du sprøjter cremen på marengsen. Pynt med de lækre bær fra Driscoll's og et drys flormelis.

 

 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.