Kage med vanilje, hindbær og pistacie

Kage med vanilje, hindbær og pistacie

  • 125 g mel
  • 60 g smør
  • 80 g sukker
  • 2 æg
  • 35 g mælk
  • 5 g bagepulver
  • Et par hindbær
  • Et par hele pistacienødder
  • 45 g cornflakes uden sukker
  • 30 g hvid chokolade
  • 50 g pistaciepraline
  • 500 g hindbær
  • 55 g sukker
  • 2 gelatineblade (4 g)
  • 500 g 30 % fløde
  • 125 g hvid chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatineblade (4 g)
  • 200 g vand
  • 240 g sukker
  • 60 g glukose
  • 4 gelatineblade (8 g)
  • Friske hindbær
  • Hele pistacienødder
  • Pistaciechips

2 timer | 10 personer | desserter

Raspberry
Raspberry

En lækker julekage til at dele med familien. Dens lethed og blødhed er ideel efter et solidt måltid.

Fremgangsmåde

Madeleine-kage:

Smelt først smørret og lad det afkøle.

Pisk æggene sammen med sukkeret.

Sigt melet sammen med bagepulver og en knivspids salt. Hæld det sigtede pulver over de sammenpiskede æg, og bland det sammen.

Hæld mælken i, og bland. Tilsæt til sidst smørret og rør en sidste gang for at opnå en meget homogen dej.

Hæld dejen i en smurt og melet kageform (den skal være lang nok). Fordel et par hindbær og pistacienødder i dejen.

Bages i 25-30 minutter. Lad den køle af, og fjern formen.

Når madeleine-kagen er afkølet, skæres den 26 cm lang og 6 cm bred.

 

Pistacieknas:

Smelt den hvide chokolade sammen med pistaciepralinen, og tilsæt derefter de knuste cornflakes. Bland godt.

Brug bagsiden af en teske til at fordele den sprøde kiks over hele kagens overflade. Tryk den godt ned for at gøre den vandtæt.

Stil den derefter på køl i mindst 30 minutter.

 

Hindbærindsats:

Rehydrér gelatinen i en skål koldt vand i 10 minutter.

Hæld hindbær og sukker i en gryde. Lad det reducere ved middel varme i ca. 10 minutter under omrøring.

Når hindbærrene er blevet reduceret til en puré, tages gryden af varmen. Tilsæt den afdryppede gelatine, og rør den sammen.

Hæld tilberedningen i formen, der tjener som indsats, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.

Bemærk: Indsatsen skal være 3-4 cm mindre i højden og 2 cm mindre i længden end din kageform (28 cm kageform, derfor 25-26 cm indsats)

 

Vaniljepisket ganache:

Læg gelatinen i en skål med koldt vand i 20 minutter.

Varm halvdelen af fløden op med den flækkede vaniljestang og en halv og lad den trække i 20 minutter tildækket.

Fjern den flækkede vaniljestang, og bring fløden i kog.

Hæld det i 3 gange over den knuste eller smeltede chokolade, og bland det med en dejskraber fra midten af beholderen.

Slut af med at hælde resten af den kolde fløde i, og bland derefter.

Kom den i en beholder med bred bund, læg film på og lad den køle af natten over (mindst 12 timer).

 

Anretning:

Hæld ganachen i skålen i en foodprocessor eller en beholder, og pisk den ved middel hastighed for at opnå et let fuglenæb (som en chantillycreme). Kom det i en sprøjtepose.

Placer formen på en bageplade eller et fladt underlag.

Hæld ganachen i, så den fylder halvdelen af formen. Brug en dejskraber til at gå op langs alle kanterne af formen, så der ikke kommer luftbobler eller huller.

Placer hindbærindsatsen i midten og tryk den let ind. Dæk med lidt ganache, så der er 0,5 cm tilbage fra toppen af formen.

Læg nu kiks og knas i formen (knas i ganachen).

Tryk igen let på den for at skubbe den ind. Kiksen skal være i samme højde som toppen af formen (det gør ikke noget, hvis den stikker lidt ud).

Udglat konturerne med en dejskraber, og stil den i fryseren natten over.

 

Neutral glasur:

Rehydrer gelatinen i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Tilsæt vand, sukker og glukose i en gryde i den rækkefølge. Kog vandet.

Sluk for varmen, tilsæt den godt udspilede gelatine, og rør den sammen.

Filtrer glasuren gennem en sigte.

Glasuren skal have en temperatur på 32° for at kunne anvendes.

Læg den frosne kage på en rist med en stor beholder nedenunder. Når glasuren har den rette temperatur, hældes den over hele kagen, så den bliver helt glaseret.

Læg kagen på en tallerken eller på en rist.

Pynt den med stykker af pistacienødder hele vejen rundt, og læg nogle friske hindbær og hele pistacienødder på toppen.

Lad den tø op i 7-8 timer i køleskabet.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.