Disse kanelsnegle med bær er ret enkle at lave. De er veganske, super-luftige og lidt friske på grund af bærrene.
Denne opskrift er fra @miss_gruenkern
Fremgangsmåde
Til dejen opvarmes mandelmælken til lunkent, og gær og sukker opløses i den. Bland mel og salt sammen. Tilsæt vegansk smør og gærblanding, og ælt dejen (med håndkraft eller i en foodprocessor) i 5-10 minutter, indtil dejen er glat. Lad den hvile tildækket i 1 time.
Til fyldet moses bærrene med en gaffel og bringes i kog i en gryde sammen med kanel og sukker. Lad det hele simre i 10 minutter og afkøl derefter.
Vend gærdejen ud på en melet arbejdsflade og slå den forsigtigt ned et par gange. Ælt ikke for meget luft ud af dejen. Rul den ud til et rektangel, der er ca. en halv millimeter tyndt. Fordel fyldet ovenpå, drys lidt ekstra kanel på og rul den sammen fra den lange side. Skær rullen i 3 cm tykke skiver med en skarp kniv eller tandtråd, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Tildæk og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
Pensl sneglene med havrefløden. Bages i en forvarmet 180 °C varmluftsovn i 15-20 minutter, indtil overfladen begynder at blive lidt brun.
Bland flødeost og flormelis til en glat masse og smør den på kanelsneglene inden servering.