Klassisk Cheesecake med Jordbær

Klassisk Cheesecake med Jordbær

  • KIKSEBUND (Grahamskiks)
  • 190 gram krummer af grahamskiks (cirka 9-10 stk)
  • 1 Spsk. Sukker
  • 5 Spsk. Smeltet, usaltet smør
  • FYLD OG PYNT
  • 400 gram Driscoll’s Jordbær
  • 4 x 200 gram Flødeost, stuetemperatur
  • 150 gram + 2 Spsk. Sukker
  • 1½ Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 240 ml kop creme fraiche
  • 4 Store æg

30 min + 80 min | 12 portioner | desserter | fester og helligdage

Strawberry
Klassisk Cheesecake med Jordbær
Strawberry

Klassiske cheesecake med kiksebund og purerede jordbær, gør kagen ekstra spændende. Pynt kagen med sød creme fraiche og flere jordbær når den har kølet af, og overrask familien med den flottest dessert.

Fremgangsmåde

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 82 min. + tid til at køle af

KIKSEBUND
Forvarm ovnen til  180 °C. I en mellemstor skål rører du krummer, smeltet smør og sukker sammen. Pres blandingen sammen i bunden, og 2,5 cm op ad siderne i en non-stick springform på cirka 23 cm. Bag indtil bunden er gyldenbrun – omkring 12 minutter. Lad bunden køle helt af på en rist. Skru ovnens temperatur ned til 150 °C.

FYLD OG PYNT
Pyn en halv pakke jordbær, og blend dem til puré i en blender eller food processor. Du skulle gerne have 100 gram puré. Pisk flødeost og sukker sammen med en elektrisk mixer på lav styrke indtil blandingen er helt jævn. Pisk vaniljeekstrakt i. Tilføj æg, et ad gangen, på lav styre, og skrab siderne ned om nødvendigt. Til sidst blander du jordbærpuréen i, og pisker indtil fyldet er jævnt. Hæld fyldet i den afkølede form med kiksebunden, og bag i ovnen i cirka 1 time og 20 min. Tag kagen ud, og lad den køle på risten i 5 min. Pisk creme fraiche og 2 spsk. sukker i en mellemstor skål. Spred creme fraiche-blandingen over kagen i et jævnt lag. Stil kagen tilbage i ovnen, men lad døren stå let åben. Lad kagen køle ned i ovnen i cirka en time, fjern kagen, og lad den køle helt af. Stil kagen på køl indtil den er kold hele vejen igennem (4-6 timer i køleskabet, eller gerne natten over.
De sidste jordbær kan du skære i halve, og arrangere som pynt på toppen af din cheesecake.

Leafs Strawberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.