Krydret Cheesecake med Hindbær og Tranebær

Krydret Cheesecake med Hindbær og Tranebær

  • Marmelade:
  • 1 Tsk. skrællet og hakket ingefær
  • 170 gram Driscoll’s Hindbær
  • 200 gram Tranebær (optøede hvis købt frosne)
  • 135 gram sukker
  • 7 Spsk. Appelsinjuice
  • Pynt:
  • 240 ml. Meget kold fløde
  • 2 Spsk. Flormelis, siet
  • 340 gram Driscoll’s Hindbær
  • 2 Spsk. kagekrummer, fra dejen (valgfrit - se fremgangsmåde)
  • Skorpe:
  • 300 gram krydrede småkager (skal give 250 gram kagekrummer)
  • 2 Spsk. Sukker
  • ¼ Tsk. fint havsalt
  • 4 Spsk. Usaltet smør, smeltet
  • Fyld:
  • 2 lbs. Flødeost, ved stuetemperatur
  • 265 gram sukker
  • ½ Tsk. fint havsalt
  • 1 Spsk. Vaniljeekstrakt
  • 240 ml. Fløde, ved stuetemperatur
  • 100 ml. Græsk yoghurt
  • 100 gram Ekstra kagekrummer
  • 4 Store æg, ved stuetemperatur

60 min + 95 min | 16 | dessert | opskrift af dorie greenspan

Raspberry
Krydret Cheesecake med Hindbær og Tranebær
Raspberry

Fremgangsmåde

Skorpe
1. Smør en springform med en diameter på 23-25 cm og en højde på 7 cm. Pak formen ind i dobbelt foldet sølvpapir, og lav et kors med to stykker sølvpapir i bunden, og pak formen godt ind, så vand ikke kan komme ind i formen. Læg bagepapir eller lignende på en bageplade.

Bræk småkagerne i stykker – du kan blende dem, eller eventuelt putte dem i en pose, og knuse dem med en kagerulle. Du skal bruge 175 gram kagekrummer til skorpen, og resten kan du gemme til fyldet og som pynt.

Bland kagekrummer, sukker og salt i en mellemstor skål. Hæld det smeltede smør over, og brug en gaffel eller fingrene til at blende ingredienserne sammen til en jævn og blød masse. Overfør massen til kageformen, og pres den i bunden og op ad siderne. Skorpen skal gerne nå mindst halvvejs op ad siderne på kageformen, men det behøver ikke se perfekt ud. Lad skorpen stå i fryseren i mindst 15 minutter.

Stil en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 180 grader.

2. Stil springformen på bagepladen med bagepapir. Bag skorpen i 10 min, og lad den derefter køle af mens du forbereder fyldet. Skru ovnens temperatur ned til 160 grader.

Fyld
1. Kog vand i en elkedel, og forbered en bradepande, som er stor nok til at kunne indeholde din kageform.

Du kan med fordel anvende en køkkenmaskine eller en håndmikser og en stor skål til at piske flødeosten ved medium styrke i cirka 4 minutter, eller indtil den er helt jævn. Tilføj sukker og salt, og bland igen i endnu 4 minutter. Tilføj vaniljeekstrakt og pisk igen, og tilføj derefter æggene et ad gangen, og pisk i et minutter for hvert æg. Mens du pisker, skal du huske at skrabe skålens sider ned, og sikre dig, at alt bliver blandet jævnt. Skru ned for styrken, og pisk ved lav styrke mens du tilføjer fløde og græsk yoghurt. Når fyldet er helt jævn og blød, tilføjer du kagekrummer (gem 2 spsk. til pynt), og rør rundt i fyldet med en blød spatel/dejskraber.

Stil springformen i bradepanden, og hæld fyldet i formen. Fyldet vil sikkert komme helt op til formens kant, og hvis du har lavet for meget, kan du bage det i en mindre (soufflé)form – også i vandet ved siden af den store springform. Stil bradepanden i ovnen, og hæld det varme vand i, så det når halvvejs op ad springformen.

Stil minuturet på 90 minutter, og husk ikke at åbne ovnen mens kagen er i ovnen – du skal kun rotere formen, hvis varmen fra din ovn ellers er meget ujævn. Din cheesecake vil hæve op over formen, og toppen vil blive brun, og eventuelt revne lidt – det er helt fint! Sluk for ovnen når uret ringer. Hold ovndøren let åben med en træske, og lad kagen køle i vandbadet i endnu 1 time. (Du må have lidt tålmodighed med denne dessert!).

2. Løft kagen forsigtigt ud af ovnen – selvom du har pakket formen godt ind i sølvpapir, vil der stadig være lidt vand indeni. Fjern sølvpapiret, og flyt din cheesecake til en rist, så den kan køle ned til stuetemperatur.

Dæk kagen let til, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer. Cheesecake burde altid serveres kold, da den smager meget bedre sådan, og ellers vil være umulig at skære. (Din cheesecake kan pakkes ind, og opbevares i køleskabet i op til 3 dage).

Pynt
1. Rør tranebær, sukker, appelsinsaft og ingefær sammen i en mellemstor kasserolle. Ved medium varme lader du blandingen koge op mens du ofte rører rundt. Efter cirka 5 minutter, vil blandingen begynde at boble og skumme, mens bærrene vil brække i stykker. Rør konstant rundt mens marmeladen tykner. Skrab marmeladen over i en ovnfast skål, og rør hindbærrene i. Lad marmeladen køle af i cirka 30 minutter inden du blander det med en food processor eller en blender – pisk indtil marmeladen kun har en smule klumper. Hæld marmeladen tilbage i den ovnfaste skål, og dæk skålen til med folie, og lad den køle i køleskabet i mindst 2 timer. (Du kan forberede marmeladen 3 dage i forvejen, og opbevare den i køleskabet.) Hvis der stadig er ekstra væske rundt om skålens kanter, når marmeladen er kold, kan du hælde den igennem en si. (Gem eventuelt væsken, da den kan anvendes i danskvand.)

2. Anvend en kniv til at løsne skorpen fra springformens kant, og brug en hårtørrer til at varme springformen sider op (du kan også pakke formen ind i varme viskestykker). Fjern forsigtigt springformens sider.


Anvend en lille dejskraber eller kniv til at smøre marmelade over kagens top (gem gerne overskydende marmelade til morgenmaden i morgen). Du kan anvende en sprøjtepose til at lave små cirkler af flødeskum rundt på kagens kant. Pynt med bær, med den spidse ende opad på marmeladen, mens du former to cirkler af bær, og fyld også midten med bær. Du kan også drysse resten af de krydrede kagekrummer over kagen. 

Hvis du ikke serverer kagen umiddelbart efter, kan du stille den på køl igen. 

3. Servering: Du kan skære kagen på to af følgende måder. Enten kan du anvende et langt stykke tandtråd, ved at holde det stramt i begge ender, og lade det glide ned gennem kagen. Du kan også anvende en lang tynd kniv, som du først varmer op under varmt vand, men vær opmærksom på at tørre den af for vand før du skærer – gentag opvarmning før hver skive.

4. Opbevaring: Kagen skal pakkes tæt ind, og ikke opbevares sammen med mad med stærk duft. Hvis kagen ikke er pyntet endnu, kan du opbevare den i køleskabet i omkring 3 dage. Du kan også pakke kagen lufttæt, og fryse den i op til 2 måneder – tø kagen op i køleskabet, mens den stadig er pakket ind. Når kagen er pyntet, er det bedst at servere den inden for 4 timer.  

Leafs Raspberry
Leafs

Mere inspiration på sociale medier!

Kage med flæser

Kage med flæser

Sommer frugt brød

Sommer frugt brød

Lilla brombær smoothy

Lilla brombær smoothy

Find os på:

Bilka
Fotex
Netto Danmark

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.