Lækre Hindbær Chokolade Tærter

Lækre Hindbær Chokolade Tærter

  • 2 x 8 cm perforated tærte ringe
  • 125 g mel
  • 45 g flormelis
  • 15 g kakaopulver
  • 60 g smør, koldt i tern
  • ½ æg (25 g)
  • 20 g havrefras (eller cornflakes)
  • 20 g mørk chokolade 
  • 1 blade husblas
  • 55 g hindbær
  • 25 g sukker
  • 90 g piskefløde

45 min | 2 individuelle tærter | desserter

Raspberry
Raspberry

Friske og lækre små tærter, perfekt til en hyggelig Valentine’s Day middag! @juliemarieeats

Fremgangsmåde

KAKAO MØRDEJ

I en skål, rør mel, flormelis, og kakaopulver sammen. Derefter gnub det kolde smør sammen med melblandingen til det når en sand konsistens og er blandet godt sammen med melet. 

Derefter tilsæt det halve æg og ælt det i dejen indtil dejen har samlet sig.

Overfør dejen til et stykke husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

Tænd ovnen på 165ºC, alm. ovn.

Drys en silikonemåtte eller bagepapir med flormelis. Gør det sammen med en kagerulle. Rul mørdejen ud til den har en tykkelse på ca. 2 mm. Sæt mørdejen på frys i 10 min.

Tryk først 2 ringe ud med en af tærteringene, til pynten. Skær derefter mørdejen ud, så den passer til tærteringene.

Bag tærterne i 20-22 min. Når de er bagt færdig, lad dem køle helt af på en rist.

CHOKOLADEKNAS 

Knus havre frasen og smelt chokoladen. Vend det sammen til havre frasen er vendt helt sammen med chokoladen. Fordel knasen i de to tærter, og forsigtigt pres knasen ned med en ske så det ligger kompakt. Lad det sætte sig på køkkenbordet i 30 min. 

HINDBÆR CREME 

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Blend hindbærene med en stavblender og sigt hindbærene igennem en fin si for at si kernerne fra. Giv hindbærpuréen og sukkeret et hurtigt opkog i en lille gryde til sukkeret er smeltet. Pres det overskydende vand af husblassen og rør det i hindbærpuréen, indtil det er samlet. Lad hindbærpuréen køle ned til omkring stuetemperatur.

Pisk fløden til en let flødeskum, og vend det sammen med hindbærpuréen. Fyld hindbærcremen i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i 40-60 min, så cremen sætter sig og bliver sprøjte fast og klar til brug.

Når cremen er sprøjte fast, fyldes resten af tærterne med hindbærcreme op til kanten af tærterne. Jævn det ud og læg derefter endnu en stor klat hindbærcreme i midten af tærterne. Pynt med friske hindbær rundt i kanten af tærterne.

Afslut det ved at placere mørdej cirklerne oven på tærterne og drys med spiseligt rosa guldstøv.

Den er nu klar til at blive nydt.

Kan opbevares i køleskabet i et par timer indtil servering.

 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.