Marineret oksesteg med brombærsauce

Marineret oksesteg med sauce af Rødvin og Brombær

  • Oksesteg med marinade:
  • 2 kg oksesteg
  • 125 g. Driscoll’s brombær + flere til pynt
  • 480 ml. Cabernet Sauvignon
  • 4 Fed hvidløg, hakket
  • 1 Spsk. Hakkede blade af rosmarin + flere til pynt
  • 1 Spsk. Frisk timian + mere til at pynte med
  • 2 Tsk. Friskhakkede salvieblade
  • 2 Tsk. Salt
  • ½ Tsk. Stødt sort peber
  • 2 Tsk. knust peberblanding
  • Sauce af Brombær og Cabernet:
  • 125 g. Driscoll’s Brombær
  • 475 ml. Oksefond
  • 2 Spsk. Majsstivelse
  • 80 ml. Cabernet Sauvignon
  • Salt og stødt sort peber

1 time | 18 portioner | fester og helligdage | andre opskrifter

Blackberry
Opskrift på oksesteg med sauce af rødvin og brombær
Blackberry

Lær at lave den mest lækre marinerede oksesteg med en dejlig sauce af rødvin og brombær. Lad stegen være medium rare indeni, og skær den på langs – så får du den bedste smag frem. Saucen, der laves på cabernet rødvin og brombær er det perfekte tilbehør.

Fremgangsmåde

Oksesteg med marinade

Varm ovnen op til 220°C.

Prik stegen over det hele med en gaffel med 2,5 cm afstand, og læg den i en stor plastikpose.

Blend brombær til en puré, og pres dem gennem en finmasket si for at fjerne kernerne. Smid kernerne ud. Bland puré, cabernet, hvidløg, rosmarin, timian, salvie, salt og sort peber i en lille skål. Hæld blandingen over stegen og luk posen tæt til. Læg stegen i køleskabet i 4 timer eller natten over – vend stegen et par gange.

Dræn kødet fra marinaden. Drys med peberblanding, og læg stegen på et stort ovnfast fad. Hæld en kop marinade fra plastikposen over i dit fad. Hæld resten af marinaden ud. Bag i 15 minutter. Skru ned til 175°C. Og lad stegen blive i ovnen indtil du kan aflæse 75°C på dit stegetermometer. Fjern stegen fra fadet. Lad stegen hvile i 5 før du skærer den i tynde skiver.

Sauce af Brombær og Cabernet

Blend 70 g. brombær i en blender eller food processor. Pres puréen gennem en finmasket si, og fjern kernerne. Smid kernerne ud. Med en træske løsner du brunede stykker fra det fad hvor kødet var på, og blander med brombærpuré, oksefond, majsstivelse og cabernet i en kasserolle. Lad blandingen koge op ved medium varme. Rør rundt. Kog blandingen i et minut, eller indtil den er let tyknet. Rør de sidste brombær i saucen, og smag til med salt og peber.

Pynt din tallerken med rosmarin, timian og brombær.
 

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.