minitærter

minitærter

  • Kagecreme
  • 1 1/4 kopper sødmælk, fordelt
  • 6 spiseskefulde stødt sukker, fordelt
  • Korn skrabet ud af 1/2 vaniljestang (eller 1/2 tsk. vaniljeekstrakt)
  • 5 store æggeblommer
  • 3 spiseskefulde majsstivelse
  • 1 pakke (225 gram) flødeost, blødgjort og skåret i tern
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 kop (2 stang) usaltet smør, blødgjort
  • 1/4 kop stødt sukker
  • 1/4 kop brun farin
  • 1/4 kop honning
  • 2 kopper hvedemel
  • 1/2 kop fuldkornsmel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 spiseskefulde stødt sukker, fordelt
  • 1 spiseskefuld majsstivelse
  • 1 pakke (170 g) Driscoll's brombær
  • 1 pakke (170 g) Driscoll's blåbær

Tilberedningstid: 25 minutter | Tilberedningstid: 35 minutter | 8 | desserter | mors dagfars dagbryllup diymors dag

Blackberry
Blackberry

Brug din yndlingskombination af bær til at toppe denne klassiske cheesecake. Let sødede bær på kagecreme i en sprød tærte af grahamskiks. Hvis du ikke har flere tærteforme, kan du også bruge en springform på 25 cm med udtagelig bund.

Fremgangsmåde

Kagecreme

1. Hæld 1 kop sødmælk i en mellemstor gryde.

2. Tilsæt 3 spiseskefulde stødt sukker.

3. Tilsæt korn skrabet ud af 1/2 vaniljestang (eller 1/2 tsk. vaniljeekstrakt).

4. Kog ved middelvarme, indtil blandingen begynder at dampe. Må ikke koges for meget.

5. Sæt mælkeblandingen til side.

6. Put 5 store æggeblommer i en mellemstor skål.

7. Tilsæt 3 spiseskefulde majsstivelse.

8. Tilsæt de sidste 3 spiseskefulde stødt sukker.

9. Pisk og bland det sammen.

10. Tilsæt den sidste 1/4 kop kold mælk og pisk, indtil dejen er glat.

11. Sæt æggeblommeblandingen til side.

12. Tilsæt 1/4 kop mælkeblanding til æggeblommeblandingen, mens der hele tiden piskes.

13. Tilsæt 1/4 kop mælkeblanding mere til æggeblommeblandingen, mens der hele tiden piskes.

14. Tilsæt hele æggeblommeblandingen til resten af den varme mælkeblanding i gryden, mens der hele tiden piskes.

15. Bring blandingen i kog, mens der hele tiden piskes, og kog 1-2 minutter mere, indtil den er tyknet.

16. Tag den fra varmen, og tilsæt 1 pakke flødeost og 1/2 tsk vaniljeekstrakt.

17. Pisk, indtil den er glat, og si den gennem en finmasket sigte og over i en skål.

18. Tryk plastfolie direkte på overfladen og afkøl, indtil den skal bruges.

 

Tærtedej

1. Put 1 kop (2 stang) usaltet smør i en stor skål eller skålen til en røremaskine.

2. Tilsæt 1/4 kop stødt sukker.

3. Tilsæt 1/4 kop brun farin.

4. Tilsæt 1/4 kop honning.

5. Pisk, indtil den er glat.

6. Sæt smørblandingen til side.

7. Put 2 kopper hvedemel i en mellemstor skål.

8. Tilsæt 1/2 kop fuldkornsmel.

9. Tilsæt 1/2 teskefuld salt.

10. Tilsæt 1/2 teskefuld natron.

11. Tilsæt 1/2 teskefuld kanel.

12. Pisk og bland det sammen.

13. Tilsæt halvdelen af melblandingen til smørblandingen, og pisk, indtil det er indarbejdet. Må ikke piskes for meget.

14. Skrab ned langs siderne af skålen.

15. Tilsæt resten af melblandingen til smørblandingen, og pisk, indtil det er indarbejdet.

16. Form dejen til en plade og pak den ind i plastfolie.

17. Afkøl mindst 1 time, indtil den er fast.

18. Drys arbejdsfladen let med mel, og vend dejen ud på arbejdsfladen.

19. Rul dejen ud til ca. 30 x 60 cm og ca. 3 mm tyk.

20. Skær 8 dejcirkler ud, der er ca. 15 cm i diameter.

21. Tryk dejcirklerne ud i otte tærteforme på 11,5 cm med udtagelig bund (eller brug én tærteform på 25 cm).

22. Prik skallerne over det hele med en gaffel og afkøl i 30 minutter.

23. Forvarm ovnen til 162 °C.

24. Bag 22-25 minutter, eller indtil de ser gyldne og tørre ud.

25. Afkøl skallerne i formene på en rist.

26. Tag skallerne ud af formene.

 

Topping

1. Put 2 spiseskefulde stødt sukker i en lille gryde og tilsæt 1 spiseskefuld majsstivelse.

2. Pisk grundigt og bland det sammen.

3. Sæt sukkerblandingen til side.

4. Læg 1 pakke brombær i en mellemstor skål, og tilsæt 1 pakke blåbær og 1 pakke hindbær.

5. Bland det sammen.

6. Tag 1/2 kop bærblanding og put det i gryden med sukkerblandingen, og sæt resten af bærrene til side.

7. Kog ved svag varme og rør hele tiden, indtil blandingen koger og tykner en smule.

8. Lad bærblandingen køle helt af.

9. Hæld den afkølede bærblanding i resten af de hele bær, og rør forsigtigt rundt for at blande dem.

10. Pisk kagecremen, indtil den er glat, hæld ca. 2 spiseskefulde i hver tærteform, og glat overfladen.

11. Hæld ca. 2 spiseskefulde bærblanding på hver tærte med en hulske.

12. Servér straks.pakke (170 gram) Driscoll's hindbær

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.