Nanaimo-tærte med Hindbær

Nanaimo-tærte med Hindbær

  • TÆRTEDEJ
  • 25 gram Kakaopulver
  • 2 Spsk. Sukker
  • 85 gram Krummer af grahamskiks
  • 75 gram Søde kokosflager
  • 65 gram Finthakkede valnødder
  • 1 Pakke usaltet smør
  • 1 Stort æg
  • FYLD
  • 170 gram Driscoll’s Hindbær
  • 2 Spsk. usaltet smør, smeltet og afkølet
  • 2 Spsk. Pulver til kagecreme med vaniljesmag eller pulver til vaniljebudding
  • 190 gram Flormelis
  • PYNT
  • 115 gram Mørke, bittersøde chokoladeknapper
  • 2 Spsk. Usaltet smør
  • 2 x 170 gram Driscoll’s Hindbær

30 min. + 18 min. (+ 3h) | 16 portioner | desserter | fester og helligdage

Raspberry
Nanaimo-tærte med Hindbær
Raspberry

Nainamo er en dessert, som stammer fra Canada, og som regel laves det til barer, men i denne opskrift har vi lavet det om til en lækker tærte med friske hindbær. Prøv opskriften næste gang du trænger til noget sødt.

Fremgangsmåde

Forberedelsestid: 30 min. + tid til at køle
Tilberedningstid: 18 min. + 3 timer i køleskabet


TÆRTEDEJ

Forvarm ovnen til 180°C. Smelt smør i en mellemstor kasserolle. Fjern kasserollen fra varmen, og lad smørret køle lidt af. Pisk kakaopulver og sukker i smørret indtil det er jævnt. Tilføj æg og pisk indtil igen indtil dejen er jævn. Tilføj krummer af grahamskiks, kokosflager og valnødder. Pres dejen ned i en rund springform med en diameter på 23 cm. Bag i 12 minutter. Køl tærtebunden helt ned.

FYLD
Over en stor skål presser du Hindbærrene igennem en finmasket si – du skal gerne ende med cirka 30 gram hindbærpuré. Smid kernerne væk. I en anden skål pisker du afkølet smør og vaniljepuver indtil det er jævnt. Indstil håndmikseren på lav styrke, og tilføj 120 gram flormelis. Tilføj 2 spsk. hindbærpuré, og pisk indtil det er blandet jævnt. Gentag med resten af dit flormelis og hindbærpuré indtil det hele er blandet sammen og er jævn – skrab skålens sider ned om nødvendigt. Spred blandingen over den afkølede tærtebund. Stil på køl i en time.

PYNT
Smelt chokoladen over et vandbad. Rør rundt i chokoladen regelmæssigt indtil det er smeltet – vær opmærksom på ikke at få vand ned i chokoladen. Lad chokoladen køle lidt af inden du smører den over tærtens fyld. Lad tærten køle af igen indtil chokoladen er hård igen. Lad tærten hvile ved stuetemperatur i cirka 15 minutter, så er det lettere at skære tynde skiver.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.