Bliv klar til efteråret med disse søde fugle lavet af pærer og de sødeste bær. Opskriften giver to pærefugle, men vi er sikre på, at du hurtigt får lyst til at lave mange flere!
Fremgangsmåde
SAML 24 korte bambuspinde, tandstikker, en lille skarp kniv og et skærebræt.
SPID et blåbær på den stumpe ende af hver bambuspind.
SPID hindbær, blåbær og brombær på alle pindene indtil der kun er et par centimeter fri på hver pind.
LAV cirka 12 pinde til hver fugl – afhængig af størrelsen på dine bær og pærer.
STIK dine bærpinde ind i pærerne, sådan at de ligner fuglefjer som på en kalkun eller en påfugl.
SÆT pindene i forskellige vinkler sådan at de kan balancere pæren, og holde den oprejst.
SKÆR to kegleformede næb af gulerødder.
BRÆK enderne af to tandstikker.
BRUG tandstikker til at sætte dine gulerodsnæb fast på pæren.
BRÆK enderne af to tandstikker.
BRUG tandstikker til at sætte to små blåbær på som øjne (du kan også skære huller som øjne, hvis du vil undgå at bruge tandstikker).
SKÆR eventuelt to tynde skiver jordbær, og brug dem som kalkunens hals, hvis din fugl skal være en kalkun som på billedet.
SÆT halsstykkerne fast under fuglens næb. De skulle gerne kunne klistre af sig selv.
PYN to jordbær.
HALVER de to jordbær på langs.
SKÆR jordbærskiverne ud, så de ligner fuglefødder.
PLACER jordbærfødderne ved basen af pæren, med ydersiden opad.