Chokoladepandekager med mascarponecreme og bærsauce

Pandekager med bærsauce og chokolade

  • Fyld:
  • 125 g. Mascarpone ost
  • 2 Spsk. Mælk
  • 2 Spsk. Sukker
  • ¼ Tsk. Stødt kanel
  • Sauce:
  • 300 g. Driscoll’s Hindbær
  • 170 g. Driscoll’s Brombær
  • 60 ml. Appelsinjuice
  • 2 Spsk. Sukker
  • Pandekager:
  • 2 Spsk. Usaltet smør + smør til stegning
  • 375 ml. Mælk
  • 110 g. Hvedemel
  • 35 g. Kakaopulver
  • 25 g. Flormelis
  • ½ Tsk. Vaniljeekstrakt
  • ¼ Tsk. Salt
  • 1 Stort æg

35 Minutter | 4 Portioner | morgenmad | dessert | snack

Blackberry
Chokoladepandekager med mascarponecreme og bærsauce
Blackberry

Prøv disse lækre chokoladepandekager med mascarponecreme og varm bærsauce. Perfekt til morgenmad eller brunch med hele familien. Det kan virke omstændigt at lave pandekager, men hemmeligheden er en god non-stick stegepande, og et hurtigt ryk med panden, når du hælder dejen ud for at fordele den på panden. Øv dig med de første par pandekager, men du fanger hurtigt teknikken.

Fremgangsmåde

Fyld
Pisk mascarpone, mælk, sukker og kanel i to minutter med en elpisker på høj styrke. Køl fyldet ned.
 

Sauce
Stil 125 g. hindbær og 125 g. brombær til side. Hæld resten af bærrene i en mellemstor kasserolle, og tilføj appelsinjuice og sukker. Lad blandingen koge op ved medium-høj varme. Skru ned for varmen, og lad bærsaucen simre indtil den er tyknet og ”sovset”. Fjern fra varmen.
 

Pandekager 
Smelt smør i en stor non-stick pande ved medium varm. Hæld den smeltede smør i en blender. Tilføj mælk, mel, kakaopulver, sukker, æg, vanilje og salt. Pisk i cirka 30 sekunder eller indtil dejen er jævn.
Hæld lidt af dejen over i panden, giv den et lille hurtigt ryk, så dejen former et tyndt lag hen over panden. Steg pandekagen i cirka 1 minut eller indtil den er sat. Brug en spatel til at løfte kanter, og vende pandekagen. Steg pandekagen i endnu 1 minut på den anden side. Forsæt med resten af dejen indtil du har en god stak pandekager.
Til servering placerer du 2 spsk. mascarponefyld på kanten af hver pandekage, og fold siderne henover, og rul den sammen. Gentag med alle pandekagerne, og læg 2 pandekager på hver tallerken. Hæld bærsauce hen over, og pynt med friske bær.
 

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.