Piruet brombær-cheesecake opskrift

Piruet brombær-cheesecake

  • 60 chocolate cookies, krummer
  • 9 spiseskefulde usaltet smør, smeltet
  • 300 g Driscoll’s brombær
  • 1 spiseskefuld brombærlikør
  • 2 teskefulde plus 225 g sukker
  • 700 g flødeost ved stuetemperatur
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt
  • 125 ml sour cream (syrnet fløde)
  • 3 store æg
  • Mynteblade

70 min | Portioner: 16 | desserter | fester og helligdage

Blackberry
Piruet brombær-cheesecake
Blackberry

En mørklilla brombærpuré forfinet med brombærlikør gør denne cremede og enkle brombær cheesecake til noget særligt. Bærrene pynter øverst i midten af cheesecaken. Hvis du ikke vil bruge likør, skal du blot erstatte den med vaniljeekstrakt.

Fremgangsmåde

Bund

Forvarm ovnen til 175 °C. Forbered en springform (Ø23cm) ved at smøre indersiden med smør.
Rør kagekrummer og smør i en medium skål med en gaffel. Tryk blandingen fast i bunden og op på siderne af springformen. Bages i 14 minutter til bunden er fast og tages ud af ovnen. Reducer ovntemperaturen til 150 °C.
Køl bunden helt af, mens du laver fyldet.

Fyld

Purér 150 g brombær i en blender eller foodprocessor. Filtrer derefter puréen og kassér frøene. Rør brombærlikøren og 2 teskefulde sukker i. Sæt det til side.

Omrør flødeost i en skål med en elektrisk mixer ved lav hastighed indtil den er helt glat. Tilsæt resterende sukker samt vanilje og pisk igen.

Tilsæt æg, et ad gangen, og omrør ved lav hastighed efter hver tilsætning. Tilsæt sour cream og omrør igen.

Hæld halvdelen af ​​fyldet på den afkølede bund. Hæld en teskefuld puré-blanding ovenpå fyldet som en samlet klat.

Fortsæt med at fordele små portioner på 1 teskefuld puré af gangen indtil halvdelen af ​​puréen er brugt.

Sæt spidsen af ​​et tandstik i overfladen af cheesecaken. Flyt tandstikspidsen omkring på overfladen af ​​cheesecaken gennem midten af ​​hver puré-klat uden at løfte tandstikken, så du får et flot mønster.

Hæld det resterende fyld langsomt på overfladen af ​​cheesecaken. Fortsæt med at fordele 1 teskefuld puré på overfladen af ​​fyldet indtil den resterende puré er brugt. Gentag tandstik-tricket for at lave mønster.

Bag ca. 50 minutter eller indtil kanterne er lige og midten bævrer lidt.

Sluk for ovnen. Hold ovnlågen let åben med håndtaget af en træske. Lad cheesecaken afkøle i ovnen i 1 time.

Fjern cheesecaken fra ovnen og afkøl den fuldstændigt.

Køl cheesecaken helt ned i køleskabet i 4 til 6 timer eller natten over.

Garnér med resterende brombær og mynteblade.

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.