Rucola salat med bær, gurkemeje og appelsin-vinaigrette

Rucola salat med bær, gurkemeje og appelsin-vinaigrette

  • Appelsin-vinaigrette med gurkemeje:
  • 1 Tsk. Stødt gurkemeje
  • ½ Tsk. Hakket hvidløg
  • 6 Spsk. Extra-virgin olivenolie
  • Salt og peber til tilsmagning
  • ½ Stor appelsin, skrællet og delt i både
  • 1Tsk. Dijonsennep
  • 1-1½ Tsk. Balsamico eddike
  • 1Spsk. Honning
  • Salat:
  • 900 gram frisk babyrucola
  • 100 gram Driscoll’s Blåbær
  • 100 grm Driscoll’s Hindbær
  • 115 gram Blød gedeost
  • 125 gram karamelliserede pekannødder (se opskrift)
  • Appelsin-vinaigrette med gurkemeje (se opskrift)
  • Karamelliserede pekannødder
  • 150 gram Hele pekannødder
  • 200 gram Flormelis
  • 1 Tsk. Salt
  • 1 Tsk. Kanel
  • ¼ Tsk. cayennepeber
  • 1 Spsk. Honning
  • 1-1½ Tsk. Balsamico eddike
  • 1 Tsk. dijonsennep
  • 2 Æggehvider

30 min | 4 | picnic | middagsmad | grill | rucola salat med bær | gurkemeje og appelsin-vinaigrette

Raspberry
Rucola salat med bær, gurkemeje og appelsin-vinaigrette
Raspberry

Opskrift fra kokken Chuck White

Fremgangsmåde

Karamelliserede pekannødder
Forvarm ovnen til 150 C.
I en skål blander du æggehvider, sukker, kanel og cayennepeber. Pisk indtil blandingen skummer, og tilføj da pekannødder øverst. Læg bagepapir eller sølvpapir på en bageplade. Smør eller spray pladen med olie, og spred pekannødderne jævnt på pladen. Drys med salt og bag i 20-25 minutter, eller indtil nødderne er gyldenbrune – ryst pladen let hvert femte minut. Lad nødderne køle i en times tid, eller anbring dem i et glas eller boks indtil de skal anvendes. 
(Karamelliserede pekannødder er også perfekte som snack ved alle lejligheder)

Appelsin-vinaigrette med gurkemeje
Læg alle ingredienser i en blender. Blend ved medium styrke i 10*15 sekunder eller indtil ingredienserne er blandet godt sammen. Mens du kører blenderen på lav styrke hælder du olien i, og slutter af med salt og peber. Opbevar din vinaigrette på glas eller i en tæt skål i køleskabet indtil det er klar til brug.

Salat
Arranger rucolasalaten på 4 tallerkener. Læg blåbær og hindbær ovenpå salaten. Lad gedeosten smuldre over bær, og drys med pekannødder. Slut med at drysse din vinaigrette udover salaten, og server umiddelbart efter.
 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.