Sommerlig hindbærkage med Driscolls hindbær

Sommerlig hindbærkage

  • Mandelmazarinbund med friske hindbær:
  • 75 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 70 g sukker
  • 50 g mandemel
  • 1,5 æg
  • et nip salt
  • 60 g friske Driscolls hindbær
  • Mandelkrokant med ruby, hindbær og karamel:
  • 80 g ristede smuttede mandler
  • 110 g sukker
  • 70 g ruby chokolade
  • 2 spsk Dulce de leche / opkogt kondenseret mælk tilsat havsalt (småkog 2,5 time under låg og køl af)
  • 2 tsk hindbærpulver
  • Lys chokoladeganache:
  • 120 g lys chokolade
  • 80 ml fløde
  • Hindbærmousse:
  • 2 blad husblas
  • 130 g Driscolls hindbær
  • 60 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljepaste
  • 1 stor spsk citronsaft
  • 130 ml fløde
  • 65 græsk yoghurt
  • Hvid chokolademousse:
  • 1 3/4 (1,75) husblas
  • 135 g hvid chokolade
  • 3 dl fløde (180 ml skal piskes, 120 ml skal varmes op)
  • Hvid chokoladecreme:
  • 5 blad husblas
  • 165 g hvid chokolade
  • 4 dl fløde
  • Pynt:
  • 250-300 g Driscolls friske hindbær
  • 100 g hvid chokolade og rød pulverfarve

60 min | 8-10 | andere gerichte | desserter

Raspberry
Hindbærkage med friske hindbær
Raspberry

En sommerlig hindbærkage med en saftig mazarinbund, crunchy mandelkrokant, chewy ganache samt fløjsblød mousse smager himmelsk i samspil med masser af friske hindbær.

Fremgangsmåde

Skabt Af: @LouiseBonfils

Mandelmazarinbund med friske hindbær:
Pisk blødt smør, sukker, salt og marcipan luftigt. Pisk ægget i og vend til sidst mandelmel i
Put dejen i en foret kagering/springform på 16 cm i diameter
Put de friske Driscolls hindbær ned i dejen og bag bunden ved 180 grader i ca. 20-25 minutter til den er godt gylden
Lad bunden køle helt af. Put den i en ren kagering (16 cm diameter) med kageplast indeni og bagepapir i bunden

Mandelkrokant med ruby, hindbær og karamel:
Smut mandlerne og rist dem i 5-7 minutter ved 175 grader
Smelt forsigtigt sukker til en gylden karamel i en gryde, vend nødderne i og hæld massen ud på et stykke bagepapir. Lad nødderne køle af
Put 1/3 af nødderne i en effektiv minihakker og blend dem til mel. Resten af nødderne hakkes fint
Smelt forsigtigt chokoladen (evt over vandbad) og sæt chokoladen til side i en skål
Vend mandelmel og de finthakkede nødder i chokoladen. Tilsæt karamelsovs og hindbærpulver
Fordel mandelkrokant ovenpå bunden og sæt den i fryseren imens du laver chokoladeganache

Lys chokoladeganache:
Smelt forsigtigt chokoladen (evt over vandbad) og sæt chokoladen til side i en skål
Varm fløden til kogepunktet og hæld over den hvide chokolade
Rør i midten af massen med en dejskraber til ganachen bliver blank
Hæld ganachen ovenpå mazarin/krokant kagen og sæt kagen tilbage i fryseren. Ganachen skal have sat sig lidt før næste lag kan puttes på

Hindbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min
Kog Driscolls hindbær, sukker, vaniljepaste og citronsaft i en lille gryde til bærrene er møre. Tag gryden af varmen, si den og pisk husblas i
Lad massen køle til håndvarm
Pisk fløden til letpisket skum og vend yoghurten i. Vend derfor massen i, der er kølet til håndvarm (er den for varm kan den skille fløden)
Hæld hindbærmoussen over ganachen. Sæt kagen i fryseren natten over så den kan sætte sig helt

Hvid chokolademousse:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min
Smelt forsigtigt den hvide chokolade (evt over vandbad) og sæt chokoladen til side i en skål
Varm 120 ml fløde op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og pisk husblas i
Hæld den varme fløde over chokolade mens du rører i midten med en dejskraber til den samler sig. Lad massen køle af til håndvarm
Pisk resten af fløden (180 ml) til letpisket skum og vend i massen, der er kølet til håndvarm (er den for varm kan den skille fløden)
Hæld moussen i en silikoneform foret med kageplast (da kagen vil være højere end formen) på 18 cm i diameter. Da moussen er lidt flydende i konsistensen skal den sætte sig lidt inden den frosne kage kan puttes i. Sæt derfor moussen i formen i køleskabet til den har sat sig lidt (som tommelfingerregel har den sat sig nok, når du kan tage enden af en ske ned i moussen og der dannes en blød top, når du tager skeen op)
Tag den frosne kage ud af fryseren og put den ned i den hvide chokolademousse med hindbærmoussen nedad
Sæt kagen i fryseren natten over så den kan sætte sig helt

Hvid chokoladecreme:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min
Smelt forsigtigt den hvide chokolade (evt over vandbad) og sæt chokoladen til side i en skål
Varm fløden op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og pisk husblas i
Hæld den varme fløde over chokolade mens du rører i midten med en dejskraber til den samler sig
Put husholdningsfilm på cremen (helt ned så der ikke dannes kondens) og sæt den i køleskabet natten over. Det er vigtigt at den står på køl hele natten, da den ellers kan skille, når den piskes op
Når du er klar til at pynte kagen, piskes cremen tyk og puttes i en sprøjtepose med en St. Honoré 25 tylle 
Øv sprøjteteknikken på et spækbræt inden du begynder at sprøjte på kagen
Marker en lille cirkel på toppen af kagen med en udstikker (12 cm i diameter) så du har et udgangspunkt at gå efter der sikrer, at de sprøjtede blade bliver lige lange
Sprøjt cremen på toppen af kagen i et konsistent mønster, hvor bladene ligger tæt op ad hinanden og ikke stikker ud over kagens kant

Pynt:

Klip et chokoladebånd af kageplast i størrelsen 1,5 cm x 58 cm. Læg det klar på køkkenbordet
Put en kagering (18 cm i diameter) i køleskabet
Temperér den chokoladen og tilsæt pulverfarve
Hæld chokoladen over kageplasten, jævn fladen med en lille paletkniv, frigør kageplasten fra bordet og kør fingrene ad siden af kageplasten så chokoladerester fjernes. Lad chokoladen sætte sig lidt
Når chokoladen næsten har sat sig, sættes båndet rundt om den kolde kagering med chokoladen indad og stilles tilbage i køleskabet. Er chokoladen for våd/har ikke sat sig vil du ikke kunne få det af kageringen. Så det er vigtigt at båndet næsten har sat sig inden det puttes om kageringen
Fjern kageplasten når chokoladen har sat sig 
Sæt forsigtigt båndet rundt om kagen
Pynt med friske Driscolls hindbær og blomster
 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.