Vegansk bananbrød med brombær – med kun én skål

Vegansk bananbrød med brombær – med kun én skål

  • 4 spsk. mandeldrik, usødet
  • 0,5 tsk. æblecidereddike
  • 4 modne bananer (3 moste og 1 skåret på langs)
  • 5 spsk. smagsneutral olie, såsom raps
  • 1 dl sukker
  • 0,5 tsk. vaniljeekstrakt
  • 4 dl speltmel (læs nedenfor, hvis du bruger almindeligt hvedemel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 nip havsalt
  • 1 bakke (125 g) brombær fra Driscoll’s

10 + 45–60 minutter | 10 Portioner | desserter | mere inspiration

Blackberry
Vegansk bananbrød med brombær – med kun én skål
Blackberry

Et lækkert og svampet bananbrød fyldt med saftige brombær. Og det hele klares med bare én skål!

Fremgangsmåde

FORVARM ovnen til 190 grader.
SMØR en brødform, eller BEKLÆD den med bagepapir.
HÆLD mandeldrikken i en mellemstor skål.
TILSÆT æblecidereddiken.
RØR ingredienserne sammen.
STIL TIL SIDE i 1-2 minutter, så mandeldrikken kan koagulere.
TILSÆT de tre moste bananer, olie, sukker og vaniljeekstrakt.
RØR ingredienserne sammen.
TILSÆT mel, bagepulver, natron og salt.
BLAND, til ingredienserne har samlet sig.
GEM lidt brombær til pynt.
VEND de resterende brombær i dejen.
KOM dejen i den klargjorte form.
TRYK den delte banan ned i toppen af dejen.
TRYK de resterende brombær ned i toppen af dejen.
BAG, til kagen er gylden på toppen – omkring 45-60 minutter.
MÆRK med en tandstik eller en kødnål, om bananbrødet er klar. Hvis nødvendigt SKRU NED på 160 grader, og FORTSÆT bagningen, til tandstikken er fri for dej.
STIL bananbrødet til afkøling på en rist, og LAD det køle ned til stuetemperatur.

Tip

Hvis du bruger almindeligt hvedemel, skal du kun bruge 3 spsk. mandeldrik.
 

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.